utorok 11. apríla 2017

Pozzo sa snaží presvedčiť Di Nataleho k zotrvaniu

Nie je tomu tak dávno, čo skúsený strelec a kapitán tímu rebier oznámil, že po skončení prebiehajúcej sezóny plánuje zavesiť kopačky na klinec. Pre Udinese aj celý taliansky futbal by jeho strata samozrejme bola citeľným oslabením, takže je jasné, že vedenie ambiciózneho tímu sa bude snažiť svoju hviezdu prehovoriť k predĺženiu kariéry.
Už dlhé roky je Udinese bez svojho kapitána takmer polovičný. Po stránke charakterové, vodcovské i herné je Di Natale jasným lídrom rebier a jeho góly boli často to jediné, čo rozhodovalo priemerne hranej sezóny v prospech celku. To všetko by údajne malo skončiť už po tejto sezóne, pretože Antonio Di Natale sa rozhodol zanechať aktívneho futbalu.Už tridsaťšesťročný ofenzívny talent, ktorý futbalovo vyrástol v Empoli, za svoju bohatú kariéru nazbieral už úctyhodných 240 gólov. K tomuto číslu sa dostal vďaka zápasom talianskej reprezentácie, Empoli, Ipe rzoly či Viareggia. Podstatnú časť kariéry ale spojil sa rebrá z mesta Udine, čím si získal úctu tamojších obyvateľov a vďaka svojim schopnostiam tiež obdiv mnohých svojich súperov.
Rodák z Neapola na začiatku mesiaca oznámil, že plánuje odísť do futbalového dôchodku, ale táto správa zaskočila predovšetkým vedenie klubu. Až dnes sa k situácii vyjadril patrón Udinese Gianpaolo Pozzo.Skúsený činovník v rozhovore pre denník La Gazzetta dello Sport vyhlásil: "Di Nataleho schopnosti sú nepopierateľné. Podľa môjho súdu je to najlepšie útočník, akého sme kedy v Udinese mali a asi aj akého kedy mať budeme. Možno prežíva ťažké časy, ale celý tím mu musí pomáhať, aby sa mohol sústrediť len na svoju prácu. tím potrebuje svojho kapitána viac ako kedykoľvek predtým, ale na druhú stranu zase náš kapitán teraz potrebuje ostatných hráčov okolo seba. Dúfam, že sa Antonio zase dostane do formy a bude pre nás strieľať ďalšie dôležité góly. Tiež by som ho ale rád presvedčil, aby s nami ešte treba rok zostal.Je to náš najdôležitejší hráč, " chváli Pozzo svojho chránenca.
Vzhľadom k nelichotivému umiestnenie v Serii A sa Udinese chcelo spoľahnúť aspoň na Coppa Italia, čo sa mu darí nad očakávania. V rámci tejto súťaže sa mu totiž podarilo poraziť milánskej kluby Inter aj AC a na ich úkor postúpilo do semifinále. v dvojkolovom boji ho čaká toskánska Fiorentina. aj keď sa tréner Francesco Guidolin dostal pod ostrú paľbu kritiky kvôli zlým herným výsledkom v lige, Gianpaolo Pozzo mu bezhranične verí. < br>
"Už mnohokrát som vyjadril svoju dôveru v trénerove schopnosti a urobím to ešte raz.Francesco Guidolin nás mnohokrát dostal do európskych pohárov, o tom sa nám často ani nesnívalo. Je to výborný tréner aj človek a ja ho plne podporujem. Vzťahy v kabíne sú tiež výborné, hráči si svo jho trénera váži a poslúchajú ho. Nemám si na čo sťažovať, dostali sme sa do semifinále talianskeho pohára a vedie sa nám v ňom dobre. Radi by sme si do klubovej vitríny pridali ďalšiu cennú trofej, " uzatvára Pozzo.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára